2016. november 1., kedd

Bemutatkozás

Jónak lenni, jó...
                                    De hogyan legyünk jóvá?


Mindannyian vágyunk a jóra, a fényre, a szeretetre. Ez egyetemesen összeköt minket embereket. A világ azonban sokszor a rossz, a sötét és a homályos oldalt mutatja meg, és olykor ködöt bocsát ránk, melyben elveszítjük a fontos tájékozódási pontjainkat. Ott állunk vágyva a jóra, de mégis szomorúnak és üresnek érezzük magunkat. Talán azért, mert éppen az igazi tartalom hiányzik az életből.

Kétezer évvel ezelőtt élt egy személy, aki nem csak vágyott a jóra, hanem meg is valósította. Sőt, a környezetében élőknek is megtanította. Az élet pozitívumaira és a megvalósításra váró jó lehetőségekre irányította a figyelmet. Életöröm, derű, pozitivizmus jellemezte mélységes és igaz szeretettel, melyben gyöngédség és őszinteség van. Ez a valaki Jézus.

Ezen a blogon Őt szeretném hozzátok közel hozni úgy, ahogyan én ismertem meg. Talán szétfeszítve a megszokott kereteket, úgy ahogyan a Lélek indít, természetesen beszélve a rosszról, a Gonoszról is, mert Jézus mellett ezek is valóságos erők. De van egy jó hírem, az élet rendjét szétdobáló és a derűt elvenni akaró Gonosz legyőzhető Jézus által.

Jézus ad számunkra erőt a jó kibontakoztatásában, legfőképp önmagunkban. Mert mindig önmagunk megváltozása az elsődleges. Belőlünk indul ki egy világ. S ha bennünk Jézus ereje és lelke munkálkodik, akkor annak lesz pozitív kisugárzása és vonzása is. Változni fog körülöttünk a légkör és a környezetünkben élő emberek is. Így leszünk hírnökök, vagy mondhajtuk úgy is, hogy tanítványok.

A feladat előttünk áll: jóvá lenni és jóvá tenni. Nehéznek tűnik, de mégsem az. A titka az, hogy legyünk nyitottak Jézus iránt és legyünk nyitottak a Biblia felé – ami által megismerhetjük Jézus alakját, személyiségét, lelkét.

A Bibliáról azt gondolják sokan, hogy egy régi könyv, ami meglehetősen idejét múlt és konzervatív. Ez egy általánosnak mondható sztereotípia, melyet csak addig lehet mondani, amíg az ember nem nyitotta ki és nem olvasta ezt a könyvet. Amint ugyanis elkezdi olvasni, az életörömmel találkozik és mérhetetlen nagy bölcsességgel. Nem kell megrettenni a nehezebb és fájdalmasabb oldalaitól sem, mert azok megtanítanak a nehézségeink elhordozásához és feldolgozásához. Gondoljuk csak végig, hogy mindnyájunk életében vannak kisebb és nagyobb küzdelmek, elviselhetetlennek tűnő fájdalmak, kibékíthetetlen konfliktusok, bőrünkön érezzük a hamis szavak súlyát, olykor a cselvetést és cserbenhagyást is. Van, hogy azt gondoljuk, hogy ezzel egyedül vagyunk, mással ilyen nem történt meg. De igen. Nem csak most, hanem a múlt évezredeiben is. A mi XXI. századi életérzésünk küzdelmeink, örömeink és fájdalmaink tartalma ugyanaz, mint az I. században élő embereké. A technika változott csak meg, az ember ugyanaz. Az ember ugyanaz, aki élhet az Istentől való jóval. Ne pazaroljuk el az életünket úgy, hogy nem ismertük meg az Istentől való igaz rendeltetésünket és Jézust, aki elhozza számunkra az igazi boldogságot!

Miért és hogyan érdemes élni? Megmondja és megtanítja a Biblia. Nem máról holnapra, hanem egy egész életen át. A Biblia a forrás, amiből meríthetünk, és az élet kristálytiszta vizét nyerhetjük el minden nap, és adhatunk belőle másoknak is.


A Biblia egy kiapadhatatlan forrás. Amikor írok, ebből merítek és nyújtom felétek. Csak egy hírnök vagyok, aki bizonyságot tesz arról, AKIre érdemes felépíteni az életet, hogy a jó, a világosság és a szeretet mindannyiunkké legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése