2018. július 1., vasárnap

Csillagot az Égre...


Motiváció. Cselekvésre irányuló késztetés, mi mozgásba hoz, és hajt előre a boldogabb jövő felé. Boldogabb jövő – hol az vagy, aki lenni akartál és akarsz, melyhez nem tapadnak anyagi javak, rangok, sem a hatalom vágyának mámora, csak a Szíved, Lelked megmutatása, a tehetséged kibontakoztatása, mely csillagot rajzol az Égre, s tájékozódási pont lesz annak, ki még keresi, hogy mitől lehet boldogabb.
Motiváció. Cselekvésre irányuló késztetés, mi mozgásba hoz, és hajt előre a boldogabb jövő felé. Ha kívülről határozzák meg a célodat, azt, hogy mi felé törekszel, hirtelen elég nehéz helyzet határoz meg. Hisz ott van Benned a megfelelés kényszere, és a jutalmazás vagy az elmarasztalás fegyvere, mivel élnek, élnek is az emberek. Egy kis idő után már a cél nem is határozható meg tisztán. Mert ütköznek az érdekek, a vélemények. És Magad sem tudod már miért is mész előre. Mi lehet azzá, amivel csillagot rajzolsz az Égre? – kérdezed.
Motiváció. Cselekvésre irányuló késztetés, mi mozgásba hoz, és hajt előre a boldogabb jövő felé. Tényleg és valóban. Ha a motivációd nem kívülről szabják meg, hanem Benned van. A Szívedben az alkotás vágyával, a kreativitás alaphangjában. Mi ad, és nem elvesz. Valóban csillagot rajzolsz az Égre, melynek fénye rávetül minden emberre – mert a Te örömöd, a másik ember öröme is, lelki java. A szeretet valóban cselekvő erővé válik, és nem csak a leírt vagy kimondott szavakban jelentkezik.
Motiváció. Cselekvésre irányuló késztetés, mi mozgásba hoz, és hajt előre a boldogabb jövő felé. Ez a késztetés folyamatos. Nincsen törés, nincsen megállás. Csak kitartás. Csak lángolás. Csak szenvedély. Végtelenül nagy mennyiségű energia ural el. És nem gondolod azt, hogy amiben hiszel, nem érkezik el. Igenis eljön. Mert az életet álmok szövik. Az álmok mélyén a vágyaid. Miről nem mondasz le, mert ha azt tennéd, önmagad hagynád cserben. A belső motiváció és a kitartás összetartozik. Egyik a másik nélkül nem létezik. Thomas Alva Edison több mint kilencszáz alkalommal készített olyan villanykörtét, ami nem működött. Több mint kilencszáz alkalommal látott munkához, és hitte, hogy meg tudja alkotni a szénszálas villamos izzólámpát, noha a korabeli szakértők kinevették elképzelését, arra hivatkozva, hogy „a mágnesesség és a villamosság rokon. Ahol vezeték van, minden mágneses lesz. Ha egy nő elmegy a vezeték alatt, a mágnesesség kiragadja a hajából a hajtűket…” Edisont nem ez, hanem a belső motivációja határozta meg. 1879-ben megszületett a szénszálas villanykörte. Nemsokára az első villamos erőmű, majd mindenki örömére az első mozgóképvetítő berendezés. Edison napi 20 órát dolgozott. Nem külső kényszer, hanem belső motiváció hatására.
Motiváció. Cselekvésre irányuló késztetés, mi mozgásba hoz, és hajt előre a boldogabb jövő felé.  Miközben vannak keserű és keserédes pillanatok, és a cél elérésének boldogságát már a lehetetlenség kapujába száműznéd, mert volt már kudarc elég, és hátráltatás, mélység is. De a belső hang, mégis, mégis és újra azt mondja: Ne add fel, folytasd! Csillagot fogsz rajzolni az Égre, kitartással, hittel és sok munkával! És Te a belső hangnak engedsz, és hiszed, Csillagot rajzol az Égre a Kezed, a Szíved…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése