2018. március 10., szombat

Hófehér orchidea


Hófehér orchidea. A szív tiszta álma, mi most ott van kezedben, mint a mérhetetlenül nagy szeretet jele. Csak nézed, nézed… és békesség árad szét Benned. Mondanád, hogy érzések kavarognak belül. De nem. Mert a nyugalom, és az egyszerű, tiszta szeretet van jelen. Nincsen tegnap, s nem érzed a holnap súlyát sem. A pillanat könnyed áhítata ragad meg.
      Hófehér orchidea. Hányszor vágyta már a Szíved. Hisz hervadásnak indult minden körülötted, s a bimbóba boruló élettel csak Lelked reményének őszinte vágya kecsegtetett – mi valóságos volt, hisz hittél mindig is benne. A fonnyadt virág felett élettel teli hófehér virágszirom képe volt előtted. Ez a hit, ez a látás vezetett, bár sokszor kelt fel és nyugodott le a Nap addig, míg a kép, ajándékként érkezett meg, és beborította a Szíved örömmel, és nem kevesebb mint a Békesség mennyei érzése lett a Tied.
       Hófehér orchidea. Talán apróság. Talán megszokott dolog. Talán el sem merengnek sokan felette, és észre sem veszik, hogy mily különleges és értékes. Csak virág – van, aki elintézi ennyivel. Felteszi az asztalra, vagy ki az ablakba, és megy tovább, mintha mi sem történt volna. Pedig a hófehér orchidea hófehér orchidea. Tiszta, egyszerű és mégis fenséges, mi tanít, tanít Téged és Engem. Tanít és megerősít abban, hogy a Hit diadalt arat. A Hit, ami előbb hisz, mielőtt az Álom valósággá válik. Mert a Felülről való Lélek vezet és a Hit kimondja még az égő lüktetés fájdalmában is, hogy az Álom, az Élet reménylett valósága már megvan. S egyre, egyre távolabb van Tőled az egyszer eljön, egyszer majd megkapom tétova érzése. Oly egyszerű ez, ha a Szíveddel figyelsz a JóIstenre, ha a Lelked az Ő Lelkének ütemére ver és tekint előre.A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.” (Zsidókhoz írt levél 11,1) Érted már, hogy mit jelent a nem látható dolgok létéről való meggyőződés, mert ez, csak ez tölt be. És eszedbe jut egy másik mondat: „Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek.” (János 20,29b) Mégis. Rendületlenül. Állhatatosan.
     Hófehér orchidea. A remélt dolgokban való bizalom virága. Maga a csoda. Hisz ott van a kezedben és a JóIsten ölelését érzed. A JóIstenét - Ki tudja, ismeri a legmélyebb érzéseidet is, és látja azt, ha virágzik Benned a Hit – mielőtt a Virág valóban megérkezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése