2018. március 20., kedd

Alkotás


Alkotás. A legszebb öröm. Alkotni szóval. A semmiből valamit. Valamit, ami jó. Igazi varázslat, melytől duzzad a Lélek és  csillog a szem. Hisz semmi a betű élettelen tengere, ha nem építesz, ha nem alkotsz vele. A szó, mi a szív mélyén reked, és néma marad, az ürességet vájja egyre mélyebbre. A hangtalanság néma fegyver, mely elidegeníti egymástól az embert.
Alkotás. A legszebb öröm. Alkotni szóval. Szóval, mit kimondasz, vagy egyszerűen csak leírsz egy papírra. Hol énekelhet a Szíved, mert a Lélek a Lelkedet megihleti. Te beszélsz, Te írsz, hogy a Valóságod maradandó nyomot hagyjon. Hisz a Szó, ritkán száll a semmibe, simogatását a Másik szíve megőrzi örökre. Miként élének a metszését is, mely oly sebet is képes ejteni, mi lüktető fájdalmával az édeset is keserűvé teszi.
Alkotás. A legszebb öröm. Alkotni szóval. Csodálatos lehetőség, és Te ösztönösen arra figyelsz, hogy a Szóval, mi megszületik a Szívedben, csak építs, csak simogass. Egyszerűen szeress – így fejezve ki önmagad. Talán kevesen vannak így. Mert a Szó oly sokszor csak fegyver, mi pusztít, rombol és égeti a Lelket. Pedig nem arra adatott. S átfut rajtad a gondolat, hogy mily szép volna, ha szép szavaikkal az emberek csak alkotni vágynának. Ám nem így van. Mégis Te hiszel az Alkotás örömében. És nem adod fel a jobb világba vetett hited. A hited. És a nem reményt. Mert nem reménykedsz benne, hanem hiszed, hogy valóság ez. Ezért lépsz az alkotás szándékával újra és újra a tettek mezejére a JóIsten vezetésében.
Alkotás. A legszebb öröm. Alkotni szóval. Mégis a rossz szavakból van több, a jó szavakból kevesebb. Mert hiú az ember. Végtelesen hiú, és szívében az eltiprás eszméje árad. Eltiporni az Alkotót. Eltiporni azt, Aki más. Azt, Aki jó szóval épít rendületlen, és nem álcázza magát.
Alkotás. A legszebb öröm. Alkotni szóval. Oly csodálatos érzés, még akkor is, ha nagy és hatalmas az ellenszél. Ám az ellenszél, még elszántabbá tesz a Jóért, azért, hogy Alkotó lehess és maradhass, és csakis a Jóért szállj síkra! Hogy szavakba öntsd a Lelked dallamát, hogy Csodálatos és Szép az Élet, a Világ. Még a hideg szélben is, mert fent ragyog a Napsugár. Még fáradtan is, mert Reád ragyog gyermekeid csillogó szeme, és amikor rájuk nézel, áthat az Alkotás öröme. Hisz a JóIsten alkotásai, ajándékai ők Neked, kiknek Te is megmutathatod, hogy az Alkotás a legszebb öröm. Alkotni szóval, a JóIstentől való Szabad Lélek örömével és szeretetével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése