2020. február 25., kedd

Kapcsolatok végtelen folyama


Kapcsolatok végtelen folyama árad, és te kis szigetként újra rácsodálkozol a világra. Hisz minden ember egy kis sziget, hol már berendezkedett a saját megszokott életére, mintha ott minden úgyanúgy történne, mint tegnap, és nem tartogatna meglepetést a holnap. Ám a kis szigeted partjait mossa a tenger hullámzása, miben a kapcsolatok végtelen folyama árad. Hisz megszólít egy másik, egy következő, a harmadik, és utána még egy, meg még egy… kis sziget hangja. S betekintést nyersz a másik világába, és lassanként a részeddé is válik. Könnyű  a dolgod, mert a különbözőségek ellenére van, ami azonos.
Mi az, ami egybefon titeket? Mi az, ami a kis szigetekben mégis egy? Először is az egymásra csodálkozás öröme és kíváncsisága, hol nincsen elzárkózás, vagy fenntartás a másik iránt, csak a megismerni akarás. Nyitottságnak is nevezed, aminek megtapasztalása teljesen felüdíti a lelkedet. S érezni kezded, hogy az egymásra való rácsodálkozáson túl a nyíltsággal teli lendület az, ami megegyezik bennetek. Ami nem elégszik meg azzal, ami van, amit megszokott már, hanem többet akar tudni, látni, ismerni és ezután együtt cselekedni. Együtt. Már most érzed, hogyha majd a kis szigetek hangjai egybeforrnak, milyen csodát hozhatnak a világba. Csodát, a jó ügyért való üzenet színes dallamát, ami milliónyi kis sziget életébe adhat tájékozódási pontot, örömmel megfűszerezve, mert a boldog percek áhítata jelent a legtöbbet. Ha van tájékozódási pont és öröm, akkor a keserű nehézség sem olyan rossz, s megérzed a bátorítás szavát, ami segít neked abban, hogy hogyan és merre tovább.
A jó ügyért való üzenet színes dallamának első hangjai már a lelkedben énekelnek. Boldogsággal tölt el, hogy vannak még olyan kis szigetek, akiknek hangja egybeforrhat a tiéddel. Boldogsággal tölt el, mert általában az életben a szigetek között sokszor nem a közös dallam születik meg. Van, hogy csak vihart támaszt az egyik, óriáshullámot a másik sziget, mik egyformán törnek, zúznak, pusztítanak. Ha van is hang, csupán sötét morajló zúgás a zengése, ami kietlenné teszi a szigeteket. Ám most a jó ügyért való üzenet színes dallama énekel, tisztán és egyszerűen, s ereje mindennél erősebb. Pedig azt gondolnád, hogy a morajló zúgásánál nincsen hatalmasabb. Pedig van: a lélek tiszta hangja.
       Kapcsolatok végtelen folyama árad. S a megannyi vihart legyőzi a lélek tiszta hangja, ami elmondja, hogy a munkád akkor értékes, ha emberileg is megtaláltad már a helyed. Ami elmondja, hogy a többi szigettel való összhang legalább ennyire fontos, s ebből nem engedhetsz semmit sem, sohasem. Hisz csak akkor van igazi eredmény, ha a kis szigetek hangjai egybeforrnak, és egy jó ügy színes dallama az, amit együtt írnak. Kapcsolatok végtelen folyama árad, figyelj ezekben a lélek tiszta hangjára! Engedd, hogy megérintsen, és add hozzá a tiedet! Azt a tiszta hangot, ami a szívedből születik, mi nemcsak jobbnak akarja hallani ezt az egyszerre hatalmas mégis parányi világot, hanem betölti azt csodálatos dallamokkal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése