2018. június 1., péntek

Váratlan meglepetés


Az élet mindig tartogat váratlan meglepetést. Amiről azt hiszed, hogy nem történhet meg Veled, mégis meglesz. Amit a regényben olvasol, vagy a film mutat be, egészen közel jön és az életed része lesz. Jó és rossz egyaránt. Mikor a jó érkezik, örömében könnyezik a szív. A rossz megtapasztalásakor a könnyek abból fakadnak, hogy meghasad a szíved, és mélységes a csalódás, a döbbenet Benned.
     Az élet mindig tartogat váratlan meglepetést. A megszokott napokat felkavarja valami hirtelenség. Megindul a föld alól, de a Nap mégis, mégis világít Reád a magasból. Mintha a Vörös-tenger partján állnál, mint Izrael fiai egykoron. Hátuk mögött és a szívükben tengernyi szenvedés sebével, s igaztalan hátra tétel emlékével. S mikor azt hihették, hogy végre szabadok, a megkeményedett szívű fáraó még utánuk küldött egy csapatot. Mit tettek? Félelemmel és kétséggel fordultak a JóIstenhez. Ahhoz, Ki mindig, mindig a biztos pont.
       És „Mózes így felelt a népnek: Ne féljetek! Álljatok helyt, és meglátjátok, hogyan szabadít meg ma az ÚR benneteket! Mert ahogyan ma látjátok az egyiptomiakat, úgy soha többé nem fogjátok látni őket. Az ÚR harcol értetek, ti pedig maradjatok veszteg!” (2Mózes 14,13-14)
     Milyen nehéz ez! Gondolj csak bele, mert az ember sokszor ösztönösen cselekedne. De akkor és ott csak várni kellett. Várni, látva a közeledő csapatot, és hinni, hogy mégis, mégis másként lesz, mint ahogyan emberileg várható. A Hit az, ami felülír és megváltoztat mindent. A Hit a JóIsten erejében és kegyelemében. Mert Ő valóban kegyelmes. Nem szavakkal proklamálja, hanem azzal, hogy kellő időben és helyen Érted mozdul a keze, Érted indul a lába.
      Az élet mindig tartogat váratlan meglepetést. Csodát. Mert hatalmas csoda volt az, hogy a Vörös-tenger éppen akkor és ott kettévált, és Izrael fiai száraz lábbal érték el a másik partot. A Hit lám felülírt és megváltoztatott mindent. És ne gondold azt, hogy Veled ilyen nem történhet! Csak nyisd meg a Szíved, hogy a JóIsten Lelke teljesen átjárja, és csak Higgy, egyszerűen, tisztán, úgy ahogy gyermekként tetted, teszed, hogy az Életed, az Élet igenis jobbá lehet.
     Az élet mindig tartogat váratlan meglepetést. Van, ami felemel, van, amibe beleremegsz. Ám akár magas, akár mély a kedved, csakis a JóIstenre figyelj és nézz, és őrizd Szívedben, mit Mózes Neked is mond igaz szeretettel: „Az ÚR harcol értetek, ti pedig maradjatok veszteg!”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése