2020. augusztus 24., hétfő

Csak a cél számít


Csak a cél számít. Oly sokszor hallottad már, egyenes megfogalmazásban, de kifordítva is. Egyenesen, bátran, felemelt fővel, tiszta lélekkel kimondva, ahol a szív hangja dobbant meg minden egyes szóban. A varázsa alól nem tudtad kivonni magad. Megfogott, vitt, és hordozott magával. Itt nem volt kérdés a hogyan. Mert az igaz szív csak igaz tetteket és szavakat enged meg. Kétes értékű eszköz nem volt, és nincsen egy sem. Oly egyszerű lenne a világ menete, ha minden ember így érezne, cselekedne, s haladna előre. De a valóság nem ilyen.
Mert vannak kifordított életek, szavak, ahol valóban csak a cél számít, és a hogyan nem. Lehet mindent, és annak az ellenkezőjét is. Lélektelenül, kegyetlenül, hamisan. A legjobbakat is a földre kényszerítve, egyen-egyenként összetörve őket, kik lerogyva mégis megpróbálják összerakni darabokra hullt álmaiknak szilánkjait utolsó erejükkel.
Csak a cél számít, az eszköz nem - egyre jobban harsog, és úgy érzed, hogy te, aki tiszta lélekkel és álmokkal útnak indultál, vesztésre állsz. Vesztésre, mert a harsogók kereszttüzében vagy, és útonállókként keresztezik az utad, hogy amit elkezdtél ne folytathasd, és ne tehess egyetlen lépést sem tovább.
Azután veszel egy mély lélegzetet. Nem adod fel. Hiába minden árny, hitetés, megfélemlítés. Új útra térsz, a régit ott hagyod azoknak, akik mohón elidegenítették tőled. Mert a hit a szívedből nem szakítható ki, és a remény még mindig benned él.
Az élet folytatódik tovább. Te is mész tovább, és ott munkál benned, hogy a cél számít, és a hogyan nem kérdés. Mert az igaz szív csak igaz tetteket és szavakat enged meg. Kétes értékű eszköz nem volt, és nem is lesz. Csak egyszerűen teszed, amire az álmaid sarkallnak, és a gondviselés kezébe belehelyezed magad - ismét, folytatólagosan.
Nem meseszerű ez. A jó ereje is ugyanolyan valóságos, mint a rosszé. Csak a jónak több idő kell, hogy kibontsa a szirmait. A rossz könnyebben halad előre, de lelket metsző eredményessége csak időleges, és oda hull, ahonnan támadt, a száraz porba. A gondviselés pedig téged odavisz, hol az álmaid valóra válnak, olyan módon, ahogyan azt nem is vártad.
A cél számít és az eszköz is. Ne gondold, hogy ezzel az érzéssel és elszánással egyedül vagy. Sokan voltak előtted, és sokan vannak melletted most is, kiket ez vitt és visz előre. Köztük téged is. Csak nyisd fel a szemed, és ne add fel sohase a hited ebben!

4 megjegyzés:

  1. Ezt nagyon szépen írtad meg...

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jol eset ez a batoritas igen tovabb fogok menni nem adomfel. Nem hagyom hogy mások meg keseritsek az életem.

    VálaszTörlés
  3. Csak felemelt fővel, bátran és tiszta lélekkel menj tovább! Mindig van tovább, és a reád omló fény mindig megmutatja az utat.

    VálaszTörlés