2018. április 27., péntek

Kék Pillangó


Tegnap, ma és holnap. A múltad a sarkadban van, miközben éled a jelent a szíved már a holnapban dobban meg. Oly sok minden változik: szó szót követ, érzések, vélemények tárulnak fel, új kihívás, új feladat, új út nyilatkozik meg. S bár múló percek bontják virágait a változhatatlanság és a változás kettősségében, szívedre ül egy Kék Pillangó. Kék Pillangó, ki könnyed és kecses. Látod őt, és  mögötte a szikrázó kék Eget.
Kék Pillangó. Oly finom az érintése, és úgy érzed, mintha egy Angyal simogatna meg, ki Magához emel, egyre-egyre feljebb. A Kék Pillangóval együtt szárnyal a Szíved, a Lelked. S bár tanít a tegnap, a tegnapok súlya, és gomolyog a holnap homálya, a Lelked mégis-mégis könnyű, mint a Kék Pillangó maga.
A Lélektelen Értelemnek mindez megmagyarázhatatlan, mert az mindig a gondok nehezékét kutatja, és adja földhöz ragadtan, nem látva meg a Kék Pillangót soha. Csak a sötét iszapot, a hamut és a port, és elvész annak fellegében, mintha nem is volna Lélek, csak a test kívánsága, mely mindig többet akar megmarkolni, egyre-egyre jobban szorítani, és a Kék Pillangót örökre száműzni, hogy Te se higgy és ne Szeress, csak az iszapot nézd, és kietlenségben éld magányosan az életed.
Kék Pillangó, szárnyát a hit és a szeretet szőtte. A hit és a szeretet a JóIstenben, és a JóIstentől való emberekben. S ahogy repül és emel Téged, a meg nem szűnő reménység Fénye fon körbe. Sok csalódás után és között, ezért nem vagy csüggedt. Bátran, erősen és tiszta tekintettel nézel előre. A Kék Pillangó ott van a Szíveden – Veled van a JóIsten, és a JóIstentől rendelt emberek fogják a Kezed. Már tudod, hogy ez mit jelent. Értékeled, úgy, ahogyan kell. Mert bár a Kék Pillangó könnyed szárnyalása emelt mindig a magasba, de régen nem ismerted a hitetlenség és a gyűlölet eleven mélységét, mely meg akart emészteni.
A Kék Pillangó a legértékesebb kincsed, hisz a hit és a szeretet szárnyal Benne. A Kék Pillangó nélkül élő ember a legszegényebb. Megfosztott. Igazából nincsen, nincsen semmije. Elengedi a pillangóját a szenvedés tűzében, vagy csak lemond róla, mert nem tud mit kezdeni Vele. Hit, szeretet oly ismeretlenül cseng a Lélektelen Értelemtől vezérelt embereknek. Bántani, ütni, félrevezetni és a JóIstent az élet színteréről száműzni a legkönnyebb út, a legemberibb. Ám megállni, a Kék Pillangónak a Szívedet átadni és egészen, egészen a hatása alá kerülni, az már a Lélektől való indíttatás sugallata, és sohasem emberi erőlködésből fakad.
Te és a Kék Pillangó. Kék Pillangó, kinek alakja felsejlik újra és újra a múlt fátyolából, sugárzik mindig a mai napból. S érzed, tudod, hogy a holnap homályában is igazán megcsillanni a Kék Pillangó fog. S bár sírásra mindig lenne okod, mégis, mégis Derűs az Arcod…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése